Spring til indhold

Leverandør af genbrugsemballage

Planet Earth First Poster On A Concrete Post

Hvis du vil, så kan du altid finde grunde til, at du bebrejder dig selv over, at du ikke er god nok. Det kan være, at du kommer til at smide en plastikpose ud, selv om du godt vidste, at den kunne genbruges. Det kan være, at du deltager i den forbudte gruppe, der hedder ”Madspilderne”. Du får dårlig samvittighed. Du skammer dig, fordi du begik en fejl. Du er flov over at indrømme det. Ok, er det nu så galt, som du fremstiller det her? Vi er mennesker. Vi fejler. Jo, vi skal selvfølgelig gøre vores bedste for at beskytte miljøet.

Omtanke

Men, når du nu smed de der poser af genbrugsplast ud, så er det jo lidt sent at rette op på fejlen. Du skal derfor huske at lægge poserne til siden, inden du begynder at smide dem ud. Det samme gælder dine tanker om at forlade klubben for madspild. Du ved godt, at alle vores fødevarer bliver solgt i emballage. Det er stort set umuligt at undgå madspild – netop af den grund. Salathovedets yderste blad vil hænge sammen med den plastikfilm, som det er pakket ind i. Har du virkeligt tid til at stå ved køkkenbordet og vikle salatbladet ud af filmen?

Det skal jo gå hurtigt med middagen. Alle i familien er sultne. Og har du lyst til at servere et salatblad, der ikke ser friskt ud? Jo, det kan godt være, at salathovedet var viklet ind i miljøvenlig emballage, men altså? Der er grænser for, hvor dybt vi skal tænke over tingene. Der er dog ingen grænser for, hvad vi selv kan gøre for at beskytte miljøet og sortere vores affald. Og det skal vi naturligvis tage alvorligt. Men, når du ser, at dine madvarer er pakket ind i miljøvenlig emballage, så skal du altså tjekke det grundigt.

Er emballagen miljøvenlig?

Det kan nemlig godt være, at noget af emballagen ikke er miljøvenlig. Og hvad er miljøvenlig emballage egentlig? Er det poser af genbrugsplast som her? Ikke nødvendigvis. Så se dig for, når du handler i supermarkedet. Eller hvor som helst ellers. Du skal til at lære at se efter poser, der er lavet af bioplast. Du skal se efter emballage, der er miljøvenligt – hele vejen rundt om pastinakkerne. Og du skal selvfølgelig tjekke, om madvarerne er dyrket efter miljøvenlige principper. Det er de nemlig ikke altid. Også selvom de er pakket ind i miljøvenlig emballage.

den gode danske leverandør

Det, jeg forsøger at sige er, at vi kommer ofte til at misforstå, hvad der egentlig er på spil. Er det vores sundhed? Ja. Jamen så skal vi da se nærmere på de varer, vi spiser. Men vi forledes til at tro, at vi gør noget godt, ved at købe madvarer i miljøvenlig emballage. Det gør vi da også. Men er det sunde, økologiske madvarer? Har supermarkedet, hvor du handler, givet dig mulighed for at vælge imellem poser af bioplast eller papirposer, når du vælger frugt til madpakkerne? Og hvad er papiret lavet af? Genbrugspapir? Eller friskpresset cellulose fra de svenske skove?

Kort sagt: Se dig for. Hav omtanke. Din sundhed og samvittighed kommer i forreste række. Du kan se mere hos https://www.jakodan.dk/