Spring til indhold

Min første bil

Jeg har gjort det! Jeg er ret selvglad over det! Endeligt. Det har taget mig sådan omkring 5 år at beslutte mig for at gøre det. Og nu er det gjort: Jeg har købt en ny bil. En lille, smart bil. Er den lille? Det kommer altså lidt an på, hvad man mener med lille. Motoren er stor. Men selve kabinen er lille. Der er lige akkurat plads til 2 mennesker. Jeg elsker at køre hurtigt. Har i mange år måttet nøjes med at drømme om at købe en stærk og hurtig bil. Nu er den drøm blevet realiseret. Og jeg er glad.

Lærer det

Men jeg har opdaget, at, nu hvor jeg har en stærk bil, som kan accelerere, og som faktisk kan køre hurtigere end alle biler, så kører jeg langsomt. Jeg ræser ikke afsted. Jeg nyder at vide, at jeg kan overhale hvem som helst når som helst. Det giver mig en indre ro og dermed også tålmodigheden, hvis jeg ligger bagved en bilist, der kun tør køre med 80 km i timen på motorvejen. Det er ret sjovt faktisk. Jeg parkerede den på et stort indkøbscenters parkeringsplads i sidste uge. Gik ind i centeret for at købe makeup og tøj. Kom tilbage og fandt en hel række af mænd, der stod og beundrede bilen. De vidste, hvad de talte om, kunne jeg høre. Da jeg sagde ’undskyld, jeg skal lige forbi’, blev de ret forbavsede over at se, at det er en kvinde, der kører bilen. Der blev ligesom dannet en ring af tavshed omkring mig, da jeg satte mig ind i bilen.

Hvad koster sådan en?

En af mændene spurgte mig om, hvor meget sådan en koster. Jeg nævnte en ca. pris. Vil ikke fortælle helt præcist, hvad jeg har givet for bilen. Jeg er ikke hende, der praler. Mændene var lidt brødflove, men jeg smilede til dem og kørte min vej. Stille og roligt. Tænkte lidt over episoden. Den der tavshed, der havde hersket i det der splitsekund. Den røbede alt: ”Kvinder ved ikke noget om biler. Hvordan kan hun køre den bil?” Men der tager de altså fejl. Hvorfor skulle kvinder ikke kunne køre biler med meget stærke motorer? Hvorfor skal vi altid stemples som uduelige chauffører?

Styr på det med rustbeskyttelse

Jeg tror ikke, at du tør komme ind i en teknisk diskussion med mig om karosserier, tændingsmekanismer, elektroniske styresystemer og rustbeskyttelse af biler. Jeg ved ikke alt. Men jeg ved meget. Og jeg sætter mig ind i tingene. Og jeg er faktisk en ret god chauffør. Men sådan er det bare. De fleste tror, at kvinder kører i såkaldte ’damebiler’. Damebiler er i min optik noget skidt. De er små. Kan ikke køre hurtigt. Har dårlige sikkerhedsforanstaltninger. Men de ser smarte ud. Og de er forholdsvist økonomiske. Min bil er ikke økonomisk. Det er en benzinsluger. Det ved jeg godt. Men den er min hobby. Min eneste hobby. Og jeg må gerne bruge penge på min hobby. Det har jeg besluttet for en del år siden. Derfor sparede jeg sammen, og nu nyder jeg at køre i min nye bil. Jeg ved, at jeg kan få en gratis rustkontrol nede i det lokale rustcenter her i Odense, så det vil jeg da benytte mig af!