Spring til indhold

Osteopat – hvad er det?

Osteopat behandling

Nu har du prøvet alt. Du har været klient hos en fysioterapeut i meget lang tid. Lige lidt har det hjulpet på rygsmerterne. Du har fået massage. Det hjalp lidt. Men kun i en periode. Du er blevet røgten fotograferet indtil flere gange. Lægen ville gerne tjekke igen og igen, om der måske var et fraktur i en af ryghvirvlerne. Det var der ikke. Du har forsøgt dig med forskellige, såkaldte smertelindrende cremer, som du kunne købe i håndkøb. De hjalp ikke. De stank af kamfer og andre stærke krydderier. Hvad skal du gøre? Du vil gerne af med smerterne. Det er irriterende for dig altid at være den sure i familien. Og du er sur, fordi det gør ondt på dig.

Har du prøvet osteopati?

Jeg vil foreslå, at du prøver at finde en osteopat. Hvad er osteopati så? Ja, man kan sige, at det er en slags udvidet form for kiropraktik. Det går ud på, at osteopaten – kun via manipulation på din krop – får hele dit system til at virke, som det skal. En osteopat har lært at bruge sine hænder, så han eller hun kan flytte lidt rundt på muskler, knogler og væv, så din krop fungerer rigtigt igen. Smerter opstår blandt andet, fordi noget ikke sidder, som det skal i skelettet. Eller fordi vi har fået noget i klemme inde i kroppen. En osteopat ved, hvordan han eller hun kan manipulere kroppen, så systemet bliver bragt tilbage til fuld funktionalitet igen.

Anerkendt videnskab

Det lyder måske, for godt til at være sandt. Det er det ikke. Det er en videnskab, som endnu ikke er så udbredt. Men der kommer flere og flere osteopater til. Til trods for det, så kan det være lidt svært at finde en dygtig osteopat. Det kan godt være, at du er nødt til at rejse et lille stykke vej længere, end du har lyst til, hvis du vil i behandling hos en osteopat. Jeg vil anbefale, at du leder på nettet. Og jeg vil faktisk råde dig til at lede efter en osteopat i København. Grunden er, at her er der mange flere osteopater, og du vil have flere muligheder for at kontakte en af dem.

Tillid er vigtig

Det er nemlig vigtigt, at du finder en osteopat, som du har tillid til. Selvfølgelig kan tilliden ikke opstå bare ved en enkelt telefonsamtale. Men du kan helt bestemt danne dig et indtryk af, om det er en behandler, du kan – og vil – tale med.

Man kan sige, at osteopater har en holistisk tilgang til behandling. De betragter ikke kun det smertefulde sted. De ser det som en del af hele din krop. Det lyder måske lidt overdrevet. Men hvis vi nu tænker på, at din krop er en flod, og der er en dæmning i den, hvordan skal de, så kunne dyrke hvede lidt længere nede af floden, når vandet ikke kommer? Det er lidt det samme en osteopat, tænker: Er der en blokering – via et smertefuldt område – i din krop, så er der også problemer andre steder i kroppen. Dem kan osteopaten hjælpe med at få væk.