Spring til indhold

Stråtag er smukt

Det har været en meget fugtig og varm sommer. Jeg kan faktisk ikke huske, at vi nogensinde har haft så varm en sommer, og så meget regn på samme tid. I lang tid. Man skulle næsten tro, at vi bor i et tropisk klima, og ikke i et tempereret. Klimaforandringer! Vi skal passe på. Her hos os gør vi da, også hvad vi kan. Fx så dyrker vi selv vores grøntsager – økologisk – og vi er i færd med en større ombygning af vores hus. Vi vil gerne have et lavenergi hus. Vi har fået isoleret, og vi skal have gjort noget for at få et bedre indeklima.

Naturmaterialer

Materialerne, vi bruger, skal helst være naturmateriale. Vi har derfor tænkt, at vi skal have fat i en håndværker, der kan lægge et stråtag på vores hus. Det er ikke kun flot, det er også miljøvenligt. Og med den nye teknologi er et stråtag både isolerende og brandsikkert.

Men det er sin sag at finde én, der kan lægge stråtag på Fyn. De tækkemænd, vi har været i kontakt med, har meget travlt. Én af dem fortalte, at han vil kunne påtage sig arbejdet om et halvt år. Han har travlt med reparation af stråtag for en masse kunder, han har lagt tag for igennem tiden. Se hans beskrivelse her. De andre tækkemænd, vi har talt med, har sagt mere eller mindre givet os den samme meddelelse.

Så får vi tilbud

Ham, som vi talte med i fredags, sagde dog, at han gerne ville komme og se huset, så han kan give os et tilbud, det vil naturligvis være gældende i 9 måneder, så hvis vi har tålmodighed til at vente med, at arbejdet kan sætte i gang, så skal vi bare sige til. Så vil han komme forbi en søndag formiddag, så vi kan få en snak om tingene.
Det har vi sagt ja tak til. Han var den eneste, som tilbød at komme forbi for at se på sagen sammen med os.