Spring til indhold

Det kan være svært at slippe af med mos

Man døjer med mange forskellige hverdagsproblemer. Men ét problem, som rigtig mange haveejere ofte døjer med, er mos. De fleste ønsker en smuk have som står flot med enten blomsterbede eller fint trimmet græs. Men det kan være svært, at skulle holde haven fin og pæn, hvis ikke man formår at komme problemet med mos til livs. Det kan nemlig være svært at slippe af med mos, og det kræver en del opmærksomhed, hvilket de færreste haveejere hverken har tid eller overskud til. Det er dog desværre noget man er nødt til at forholde sig til, da det meget typisk kan forekomme i de fleste haver, men der er heldigvis gode råd mod mos, så man kan slippe af med det trælse problem.

Noget af det, man kan gøre for at slippe af med mos, er, at anskaffe sig en mosfjerner. Det siger lidt sig selv, hvad den skal bruges til, og den kan oveni købet fås elektronisk. Den har en tromle med små fjedre på sig, som så river mosset op uden at gøre skade på selve græsplænen. Man skal dog stadig samle mosset op derefter. Men det er ganske nemt, da mosfjerneren har revet det løs. Dog kan man også få fingrene i en mosfjerner med opsamler, så man netop ikke behøver at gøre denne del af arbejdet.

En anden metode for at slippe af med mos, er, at anskaffe sig en robotplæneklipper, da den er nem at sætte i gang og ikke kræver din fysiske tilstedeværelse. Det er en rigtig god idé for dig som måske ikke lige har tid til at pleje græsplænen så ofte som den skal plejes, hvis man har et problem med mos. Det kan være svært at slippe af med mos, men det er vigtigt, at man går ordentlig til det ved at benytte sig af én af de gode metoder.