Spring til indhold

E-cigaret salget boomer

Hvis ikke du har hørt om dem, så er det måske fordi du ikke følger så godt med i nyhederne, for de er over det hele. E-cigaret salget boomer, og ingen er helt sikre på hvorfor, men det buldrer i hvert fald ud over stepperne med en afsindig høj hastighed.

E-cigaret butikker | 86 forhandlere af e-cigaretter og e-væske

For bare 4 år siden var der stort set ingen der anede hvad en e-cigaret var eller hvordan den fungerer, men nu er den næsten lige så almindelige som helt konventionelle cigaretter. En udvikling som ikke mange havde tænkt mulig, men som alligevel er blevet virkelighed. Det er svært at sætte finger på lige præcis én ting der gør, at e-cigaret salget boomer, men faktum er, at det stiger for hvert år der går.

Hvad er årsagen til, at e-cigaret salget boomer?

Den største kundebase til disse e-cigaretter stammer primært fra folk der tidligere har været rygere. Det er meget sjældent at man går fra 0 til e-cigaret, men derimod meget mere typisk at man går fra tobak til e-cigaret. Grunden til dette skift kan variere meget fra person til person, men overordnet set, så er der 2 hovedårsager. Den første værende, at man ikke er i så stor en sundhedsrisiko, hvis man damper på en e-cigaret sammenlignet med almindelig tobak.

Vi har sikkert alle sammen hørt om de skrækkelige følger af rygning i forbindelse med de mange kampagner på både fjernsyn, på pakkerne og generelt i medierne. Der er nemlig mange farlige stoffer i cigaretter, som ikke er sunde for din krop, men i en e-cigaret slipper man for alt dette, selvom man stadig får lige præcis de nødvendige ting, for at det føles som en cigaret.

Den anden årsag er økonomien. Med stigende afgifter og flere og flere forbud, så bliver det kun dyrere og mere bøvlet at ryge. Hvis bare man ryger en pakke eller to om ugen, så ender det med at være absurd høje beløb, som ingen har råd til. Det er 2 store årsager til, at e-cigaret salget boomer.

Hvordan er lovgivningen i Danmark?

Da det for nogle år siden for alvor tog fart med salget af e-cigaretter og tilbehør til dette, da var der stort set ingen lovgivning på området. Markedet var frit, da man aldrig havde haft sådan et produkt før og det derfor ikke var nødvendigt med love. Det blev der dog ændret på og i dag er der flere og flere love, som hele tiden forsøger at begrænse e-cigaretter.

Nogle går endda så vidt, at de sætter tobak og e-cigaretter i samme bås. Nogle mener at dette er helt fair, men andre er dybt uenige. Den politiske debat går frem og tilbage og man har for nyligt drastisk skærpet reglerne omkring salget af nikotin i den e-væske, som man hælder på sin cigaret.

Det gør, at man slet ikke vil få samme oplevelse som ved almindelige tobak og er nogle meget upopulære regler. Det kan være svært at se, hvad fremtiden skal bringe for denne nye type cigaret, men faktum er, at e-cigaret salget bommer voldsomt, trods en stor modstand.

Kilde: https://novaindex.com/dk/