Spring til indhold

Et begyndende voksenliv

a close up of a person with blue eyes

Når vi er helt unge, så forandrer vores krop sig. Piger får bryster og menstruation. Drengenes stemmer begynder at gå i overgang. Vi er ved at udvikle os til at blive voksne kvinder og mænd. Det er på dette tidspunkt, at vores sexliv begynder at vågne. Og ja, vi har hørt om sex. Vi har fået seksualundervisning og ved godt, hvad det drejer sig om. Men vi har ikke en partner at dyrke sex med. Derfor starter sexlivet med, at vi onanerer. Vi udforsker vores egen krop. Og ja, vi begynder at få fantasier, som skal afprøves.

Sexlegetøj er en introduktion

For nogle betyder det, at de bliver ophidsede ved at tænke på smukke damer i frækt undertøj. For andre betyder det, at de begynder at se på sexlegetøj online. Det er jo nemt nok at finde. Bare skriv ”Dildo” i søgefeltet på browseren. Så kommer der rigtigt mange henvisninger frem. Og ja, du kan selvfølgelig søge efter billeder af dildoer. Så får du hurtigt et indtryk af, hvad der findes på markedet – og derfra kan du hurtigt se priser og, hvor du kan købe dem.

Lidt senere får du så en kæreste. I har naturligvis sex sammen – og ja, I beskytter jer imod graviditet. Den der med børn vil I gerne vente med. Det handler om, at I kan lide hinanden – og I kan lide at udforske jeres kroppe og sex. Måske er der en af jer, der ikke altid får fuld tilfredsstillelse – og her kan din viden om sexlegetøj være en gave til jeres forhold.

Legetøj til par giver inspiration

Det kan være grænseoverskridende at tale med din kæreste om sexlegetøj. Men hvis I virkeligt er glade for hinanden, så bør det ikke være et problem. Der findes nemlig sexlegetøj til par, som endnu ikke helt har fundet ud af, hvordan de skal tilfredsstille hinanden. Der findes naturligvis også sexlegetøj til par – se her, der har meget erfaring og som ved lige præcist, hvad der skal til – og hvornår. Så hvis du er glad for ham – eller hende – så tal med din kæreste om sexlegetøj og, om I måske skal købe noget sammen. Om det skal være en dildo, der kan hjælpe hende til at få orgasme, eller om det skal være frækt undertøj, som hun tager af, imens du bliver totalt ophidset, må I selv afgøre.

Det er 100% normalt

I skal bare vide, at det ikke er usædvanligt, at par – også helt unge par – har brug for sexlegetøj. Og glem ikke: Det er legetøj. Måske vokser I fra det efter noget tid. Måske ikke. Det finder I ud af. I skal dog huske, at sexlegetøj ikke kun begrænser sig til dildoer og frækt undertøj. I kan få særligt sexlegetøj, som henvender sig til mennesker, der kan lide at blive bundet fast eller slået som en del af deres sexliv. Der findes fjernstyrede vibratorer, som kan bruges hvor som helst. Der findes massevis af frækt undertøj, der kan bruges i rollespil. I skal dog huske at holde sexlegetøjet rent. God hygiejne skal altid gå hånd i hånd med både sex og sexlegetøj.