Spring til indhold

Hjælp til låse

Det har bare ikke været nogen god dag. Overhovedet ikke. Det har været en rigtig dårlig dag. Det startede i morges med, at jeg ramte min lilletå hårdt ind i sengens ben, da jeg stod op. Det gjorde ondt, og tåen blev slået til fods. Den er hævet nu. Men jeg har fået den pakket ind i noget forbinding, så det gør mindre ondt. Det betød så, at jeg måtte tage de løse sko på, som jeg hader. Men hellere det end at trykke tåen sammen i en stram sko og, så have smerter hele dagen.

Turen ind til København

På vejen til arbejde regnede det, og køen på motorvejen ind til København var lang. Der var sket en ulykke, så vi måtte køre i første gear og stoppe i lang tid og over flere kilometer. Jeg kom naturligvis for sent på arbejdet. Det hader jeg. Min chef var godt nok sød og sagde, at han havde regnet ud, at jeg ville komme for sent. Han havde hørt om ulykken i radioen. Han sagde dog ikke, at han forventer, at jeg indhenter den tabte tid i løbet af de kommende dage. Men det ved jeg, at han gør. Vi er to her. Ham og mig. Han er arkitekt, og jeg hjælper ham med projekterne, han laver. Små ombygninger eller tilbygninger. Forretninger, som skal indrettes, hver gang lejemålet skifter. Ikke store projekter, men der skal alligevel søges om tilladelser, tegnes, og så skal projektudførslen jo overses.

Gennem hele byen

Og det var så det næste, der skete: Han sendte mig ud til et projekt i den anden ende af byen for lige at tjekke op på håndværkerne. Vi skal være sikre på, at de udfører jobbene, som vi har anvist.
Da jeg kom derud, kunne jeg med det samme se, at de ikke har udført arbejdet, som vi havde fortalt dem, det skal gøres. Jeg fik fat i dem og bad dem om at lave det om. Hvis de ikke udfører det, som de skal, så kan vi ikke komme videre. Så et skænderi med håndværkerne var ikke lige det bedste at starte dagen med. Adskillige telefonsamtaler med min chef senere gav håndværkerne mig ret. De laver arbejdet om. Ret skuffet og temmelig sur tog jeg tilbage til tegnestuen. Satte mig ved mit skrivebord og begyndte at lægge sidste hånd på nogle tegninger, som skal sendes med en ansøgning om byggetilladelse. Resten af arbejdsdagen gik roligt.

Billig god låsesmed?

Men nu er jeg så hjemme igen, glæder mig til at komme indenfor. Er drivvåd efter regnbygen. Og hvad opdager jeg? Jeg har glemt mine nøgler inde på tegnestuen. Og jeg orker ikke at køre tilbage. Det dunker i min lilletå. Og jeg ved, at min chef også har låst på tegnestuen for i dag. Hvor finder jeg en billig låsesmed i København? Jeg kan jo ikke overnatte herude på opgangens trappe. Jeg ringer på hos min nabo og spørger, om jeg må låne hans telefon (min, ligger nemlig også inde på tegnestuen) og ringe efter en låsesmed. Det fik jeg da lov til. Men jeg skulle vente i 2 timer på, at han kunne komme og hjælpe mig ind i min lejlighed.