Spring til indhold

Hvem pudser i Holte?

I dag er jeg virkeligt træt. Jeg kan mærke det i hele kroppen. Musklerne er ømme, fordi jeg har brugt dem på en måde, som jeg ikke plejer at bruge dem. Jeg indrømmer, at jeg godt kunne være i bedre fysisk form, men jeg var ikke klar over, at det står så slemt til. Jeg troede jo ikke, at jeg ville blive så træt af at bære rundt på flyttekasser og møbler. Jeg har brugt hele weekenden på at flytte ind i min nye lejlighed. Jeg har rykket rundt på møbler for at få dem placeret, så jeg synes, her er rart. Jeg har rendt rundt og holdt billeder og plakater op til væggene for at danne mig en idé om, hvor jeg skal banke søm i, så de kan komme op og hænge.

Masser af rengøring

Jeg har brugt timevis på at gøre rent. Har fået køkkenet nogenlunde i orden. Jeg fik da i det mindste lavet en omelet til mig selv i går aftes. Pudsigt at jeg faktisk havde tanke nok til at købe lidt ind og få køleskabet gjort rent inden da! Det imponerer mig, nu hvor jeg tænker over det. Men er det sådan, hjernen fungerer? Den har fungeret lidt som en autopilot. Måske har jeg bare været for optaget af flytningen til overhovedet at registrere, at jeg også har nået at gøre ting, som jeg gør rent rutinemæssigt.

Jeg har stadig en masse at gøre med at få vasket tøj, ordne klædeskabe, pakke flere flyttekasser ud. Alle bøgerne er stadig i kasser. Men kasserne står nu tæt på reolen. Heldigvis. Det bliver kun udpakning. Ikke at skulle bære kasserne rundt. Jeg skal også have gjort rent i hele lejligheden. Og jeg kan se, at inden gardinerne skal hænges op, så skal der altså pudses vinduer.

Møgbeskidte vinduer

Det er ikke blevet gjort i årevis. Sådan ser det i det mindste ud. Pudse vinduer? Hvem? Mig? Jeg orker ikke tanken. Hvor finder jeg en vinduespudser i Holte der er billig? Valby er jo totalt nyt territorium for mig. Kender ikke stedet så godt. Virker internettet? Jeg tjekker. Det virker ikke endnu. Jeg ringer til telefonselskabet. Hvorfor virker internettet ikke? De fortæller, at de har haft problemer centralt. Internettet vil være oppe igen om nogle timer. Jeg bander for mig selv. Siger tak for oplysningen og lægger på.

Nu leder jeg

Vender mig mod flyttekasserne ovre ved reolen. Begynder at pakke bøgerne ud. Skal jeg stille dem i reolerne alfabetisk efter titel, eller i efter omslagets farver? Overvejer det lidt. Bliver enig med mig selv, om det ikke er vigtigt lige nu. De skal bare ind i reolen. Så kan jeg altid ordne, hvordan de skal stå senere. Jeg pakker ud og pakker ud. Hvorfor har jeg så mange bøger? Læser jeg ikke på min IPad nu? Hvorfor har jeg ikke solgt dem til en antikvar? Jeg pakker den sidste kasse ud. Stiller bøgerne ind i reolen. Tjekker, om internettet er tilbage. Det er det. Det gik hurtigere, end jeg troede. Jeg sætter mig i sofaen med min IPad og begynder at lede efter en vinduespudser her i Holte. Kan mærke, at jeg er træt.