Spring til indhold

Naturvenlig emballage

Her på det sidste har jeg fået en mani med at omorganisere og rydde op i alle rum her i huset. Måske er det, fordi jeg trænger til fornyelse. Det sker for mig et par gange om året, at jeg laver helt om på rækkefølgen, som bøgerne står i på reolen. Eller at jeg sorterer forskellige ting i nye kategorier. Fx i efteråret sorterede jeg min akrylmaling i farver. Lige nu har jeg så omsorteret dem efter brand. Du ved den slags akrylmaling, som jeg bruger til at male plakaterne, jeg sælger med. Jeg har ret god succes. Og ja, jeg lever ikke af at male plakater.

Lidt en hobby

Det er sådan en hobbyvirksomhed, jeg driver ved siden af mit job. Jeg tror, jeg sælger 3 – 4 plakater om ugen. Jeg fik i hvert tilfælde et genkendende smil, da jeg kom ned til butikken, der sælger de paprør, jeg bruger til forsendelse af plakaterne. Jeg startede min lille virksomhed efter at have holdt en lille udstilling på det lokale galleri. Det var en god udstilling. Der kom mange mennesker og så den. De første 15 plakater var allerede solgt på samme aften, som udstillingen åbnede. Og der var mange, der spurgte, om jeg tog imod bestillingsarbejder med. Jeg var smigret og stolt. Jeg lavede nogle bestillingsarbejder. Men det er jeg holdt op med nu. Folk kunne jo ikke komme og forklare mig, hvad de vil have op på væggene. De kan derfor nu vælge imellem de motiver, som jeg sælger via min webshop. Og det går fint. Det er unikke plakater. Nogle af dem signerer jeg. Andre ikke. De fleste kan jo trykkes i flere eksemplarer, når jeg har lavet den første.

Emballage

Maling, papir og pensler køber jeg selv over internettet. Og her på det seneste er jeg også begyndt at lede efter billigere plakatrør. De kan være ret dyre. Og ja, jeg har da allerede lært, at jeg ikke skal bruge runde paprør længere. Postvæsenet forlanger flere penge i porto, fordi de runde rør er sværere at få igennem deres scannere. Tænk, at formen på emballage og indpakning kan afgøre, hvad man betaler i porto. Men sådan er det bare. Jeg kan ikke gøre noget ved det.

Så for at holde prisen på pakning og forsendelse nede skal jeg hele tiden finde billigere løsninger. Det tager lidt tid. Men jeg har efterhånden lært, at jeg kan stole på den butik, jeg handler i. De er gode til at sende mig en nyhedsmail med informationer om nye produkter, der muligvis vil interessere mig. Så ja, jeg er en af dem, der åbner mailen fra nogle af butikkerne, jeg handler hos. Jeg smider dem ikke bare i papirkurven.

Miljøvenlig emballage vinder frem

Når jeg får en ordre på en plakat, så skriver jeg altid en personlig mail til kunden. Jeg fortæller dem, hvornår jeg sender plakaten, de har købt. Jeg fortæller dem, at jeg forsøger så vidt muligt at bruge miljøvenlig emballage fra https://www.jakodan.dk/tema-emballage/miljovenlig-emballage.html, og jeg beder dem og at genbruge emballagen. Jeg ved godt, at mange måske ignorerer det. Men jeg synes, ligesom at jeg bare skal gøre dem opmærksom på, at de ikke kun køber en plakat.