Spring til indhold

Kantede paprør?

Min niece er meget kreativ. Hun har altid en meget lang og sjov ønskeseddel. Fx så kan hun ønske sig akvarelpapir, som kan være temmelig dyrt og viskelæder, som koster under 10 kroner. Og hun får aldrig for meget af den slags. Akvarelmaling, pensler, papir, sakse og den slags får hun åbenbart aldrig for meget af. Det er en nem pige at købe julegave til. Hun bliver altid glad.

Men i år står der nogle lidt usædvanlige ting på hendes ønskeseddel: Hun ønsker sig trekantede paprør. Ja, det er rigtigt nok. Gad vide, hvad hun skal bruge dem til? De må gerne være i forskellige størrelse, og hvis de er fremstillet af genbrugspapir, så er det fint. Rart at se, at hun har omtanke for miljøet.

Hvem har paprør og plakatrør?

Jeg har talt med min bror om julen. Hvor vi skal holde den, og alt det her med planlægningen og familien. Vi er en stor familie. Da vi talte sammen, spurgte jeg ham om, hvad det er med hans datters ønske om at få trekantede paprør. Mon de har dem her: https://www.jakodan.dk/emballage/papror.html . Han fortalte mig, at hun bruger dem som emballage, når hun sender et af sine værker til sin farmor. Hun bruger dem også som emballage til kreationer, som hun bare har liggende på sit værelse. Hun ruller dem sammen og lægger dem i paprørene. Ok, det vidste jeg ikke. Men hvorfor bruger hun ikke almindelige runde paprør som emballage?

Gebyrer hos Posten

Min bror fortæller mig, at det har noget at gøre med, at postvæsenet kræver større gebyrer, når paprørene er runde. De er åbenbart sværere at scanne. Aha. Ja, så giver det mening, at paprørene skal være trekantede. Kan man også få firkantede paprør? Kan de eventuelt bruges? Hvis nu jeg ikke kan finde trekantede. Han siger, at det kan de godt, men hun synes bare, at de trekantede er smartere. Ok. Vi får aftalt, hvor og hvordan med julen. Jeg skal på jagt efter trekantede paprør, har jeg besluttet. Det bliver nok ikke helt nemt at finde sådan nogen. Jeg har ikke set sådan nogle rør hos forhandleren, hvor jeg plejer at købe akvarelpapir til hende.

Alligevel går jeg ned til forretningen. Det er en kæmpestor forretning med kontorartikler. De har en særlig afdeling for kunstnere: papir, pensler og forskellige typer maling. Jeg får at vide, at de kun har runde paprør. Men de foreslår, at jeg tager ud til en butik, som de samarbejder med. De er specialiserede i emballage, og det kan være, at de har trekantede paprør. Jeg fik adressen og et telefonnummer til forretningen. Jeg kan se, at det er forholdsvist langt væk, så jeg kan ikke nå at gå derhen i dag. Jeg ringer dem op for at høre, om de har trekantede paprør. Pigen, jeg taler med, siger, at ja, det har de. Og så remser hun alle størrelserne, de har dem i, op. Nu har jeg det sådan, at når jeg hører dimensionerne, så har jeg svært ved at forestille mig objektet. Jeg vil gerne se det, inden jeg bestemmer mig for, hvilken størrelse jeg køber det i.