Spring til indhold

Hvepse i udhænget

Jeg glemmer det konstant hvert år, når foråret bliver afløst af sommeren. Husk nu at tjekke udhæng, legehus og skuret.  Ellers kommer det til at bide sig selv i halen senere på sommeren.  Havde den artikel været i Australien ville man straks tænke på slanger og edderkopper.  Gudskelov er det ikke så slemt i Danmark og de små forstæder i Nordsjælland, hvor jeg opholder mig.  Men det nærmer sig dog.

Hvepsebo

Hvis I ikke har gættet, hvad jeg er på jagt efter, så er det jo selvfølgelig hvepsebo, jeg er på jagt efter.  Fra sidste sæson husker jeg tydeligt, at vi fik fjernet et. Kr. 750,- !  De er jo vanvittige med den timepris.  Det tog vel højest 10 sekunder og så var han fløjet igen som et andet møl i vinden.  Min kone og venner siger ofte til mig. Nærig-Ove, du har så mange penge, hvad er dog problemet ?  Selv ynder jeg mere betegnelse pedal-Ove, da jeg jo cykler på arbejde helt fra Holte – eller rettere Charlottenlund ind til København, hvor jeg nyder min morgenkaffe på tavernaen i indre by, fordi der er pensionistrabat.  Gratis er det jo desværre ikke, selvom man har nået min alder og jeg har betalt alt hvad jeg ejer til SKAT.dk.  men der er ingen kære mor.  Alle river og flår i mig for mine sidste penge.

Nordsjællandsk skadedyrsbekæmpelse

Så det bliver ikke i år at skadedyrsbekæmpelse Nordsjælland får lov at flå mig for mine sidste skillinger.  Så dette er grunden til at kigger efter indflyvningshuller, som de små bæster kan komme ind ad. Heldigvis opdagede jeg et stort hul, som en husmår kan komme ind via.  Dette blevet stoppet straks, da jeg har hørt at det er dobbelt så dyrt at få dette skadedyr på loftet ud.  Puha – hvad der er sparet – er jo tjent, hr jeg altid lært.  Om det er nok til at få mine mosegrise i haven ordnet, tvivler jeg stærkt på, selvom det er gået hårdt udover blomsterløg og hæk.  Der skal jo også være penge til at få pudset sølvtøjet.  Jeg sagde ikke sølvkræ, det er noget helt andet og i den endnu dyrere ende. Nej, jeg elsker noget, der er billigt og godt. Sådan er jeg altså bare opdraget. Nuvel kan det lyde som om, at jeg er en gammel gnier, der kun tænker på penge.  Det gør jeg altså kun, når jeg skal af med dem.