Spring til indhold

Mænd kan også designe

Ja-ja, jeg ved det godt! Piger er bare bedre til det meste, ikke? Det er selvfølgelig noget sludder, men der er dog områder, hvor vi ser en overvægt af østrogent styrede individer. Design er et af dem, og kigger du udover arbejdspladserne på et reklamebureau eller et designbureau, er der mere østrogen end testosteron i luften de fleste steder. Det kan jo nemt give det indtryk, at piger/kvinder er bedre designere end mænd – men det er ikke altid tilfældet.

Design af webshop – en mandeopgave

Nå ja – nu skal jeg jo ikke fuldstændigt diskvalificere de herlige individer af det modsatte køn, og der er bestemt dygtige piger, der designer flotte og funktionelle webshops. Men meget ofte er det altså mænd, der designer bedst, når det gælder e-handel! et godt eksempel på det er Jacob Leander, der designer flotte webshops: http://www.jau.dk/webshop-design/

Når jeg siger, at de søde trunter ikke gør det lige så godt som mændene, skyldes det, at flertallet af hunkønsvæsner ikke er nær så gode til at benytte internettet, som mænd er. Deres hjerner er ganske enkelt sat anderledes op, og det er ikke ment negativt. Det er blot en konstatering, som enhver, der har kigget en pige, der navigerer på en hjemmeside over skulderen, kan skrive under på.

Webshopdesign er testosteront

Det skyldes, at der er en lang række “regler” for godt webshopdesign, der ofte kolliderer med det umiddelbart logiske i relation til visuelt smukt design. Og den slags har en pige med evner udi design umådeligt svært ved at “overrule” og skabe design, der faktisk sælger. Resultatet er derfor ofte nogle fantastisk flotte webshops, der er ulogisk designede – og den slags sælger bare ikke en skrue.

Nu skal du ikke tro, jeg siger, at piger ikke dur – det gør de i høj grad. Men ligesom vi mænd må erkende, at der er ting (masser), som kvinder gør bedre end mænd, lige så må vi erkende, at nogle ting gør mænd bare bedre. Og webshopdesign er en af dem 🙂