Hvis oldemor havde kunnet se ud i fremtiden, havde hun med sikkerhed ikke troet sine egne øjne. Meget er sket, siden hun sled og slæbte dagen lang for at få husholdningen til at hænge sammen. Måske var hun en af de privilegerede, der havde hushjælp, men alligevel havde hun ganske meget at se til, hvis man sammenligner med forholdene i hjemmene i dag. Nu er mændene naturligvis også kommet på banen, hvilket var utænkeligt i sin tid. Mor er dog også for længst trådt ud på arbejdsmarkedet og gør karriere. Opgaverne i huset er næsten de samme, som i de gode gamle dage, men der er en verden til forskel på den måde de løses. Køkkenarbejdet er blevet lettere med moderne køkkenmaskiner og os der lever i dag, kan næsten ikke tro på, hvor hårdt arbejdet i køkkenet var før i tiden.

Køkkenarbejdet er blevet lettere med moderne køkkenmaskiner for alle

Begge køn tager fat i husholdningen i den moderne familie. Det hele hænger heldigvis ikke længere på kvinderne, hverken når det drejer sig om indkøb, rengøring, tøjvask eller madlavning. Når det kommer til madlavning i dagligdagen, så viser undersøgelser dog, at det stadig næsten altid er mor der steger frikadellerne til hverdag. Skal der være fest og noget særligt, så er far tit den, der har førertrøjen på. Han er glad for bl.a. at grille og eksperimentere til glæde for familien og deres gæster. Køkkenarbejdet er lettere med moderne køkkenmaskiner til alle behov og situationer. De fleste af os har efterhånden en hel maskinpark i køkkenskabene, for der kommer konstant nye og lækre maskiner på markedet, som frister, hvis man er glad for kulinariske eksperimenter i køkkenet og gerne vil gøre det let. Oldemor måtte bruge mange kræfter og meget tid, på alt det vi i dag rører, hakker, ælter o.s.v. på næsten ingen tid og med et langt bedre resultat. Alle maskinerne er næsten ikke til at undvære, det oplever man typisk, hvis man er på ferie i et sommerhus, hvor man i en periode måske skal klare sig med mindre teknik. I den situation bliver man ret bevidst om, hvor glad og afhængig, man faktisk er for de moderne køkkenmaskiner, selvom de fylder i skabene og ikke er fremme hver eneste dag.

Køkkenarbejdet er blevet lettere med moderne køkkenmaskiner i alle slags køkkener

Professionelle kokke vil også nødig undvære teknikken i deres arbejde. Det gamle håndværk holdes naturligvis stadig ved lige, men moderne mad tilberedes nu en gang bedst, med moderne maskiner til hjælp. Industri- og restaurationskøkkener har dog større og kraftigere maskiner end de fleste private. Det giver sig selv, at større mængder dej og hyppig brug, kræver en kraftigere røremaskine, end den i det private køkkenskab. For alle gælder det dog, at maskiner af en hvis kvalitet, altid er at foretrække. De sidste penge er altid givet godt ud til solide maskiner fra anerkendte producenter, der kan køre og køre i mange år, uden at man oplever bøvl eller slitage.