Spring til indhold

Mange seniorer netdater

Netdating bringer seniorer sammen

Netdating er efterhånden noget, som vi alle kender til. I flere år har datingsider og datingapps været allemandseje, og nu findes der er utal af datingsider skræddersyet til forskellige behov. Du kan sexdate, date partnere med niveau, date for at finde kærligheden, date folk med i en bestemt aldersgruppe, med bestemte jobfunktioner og meget mere.

Alle disse muligheder for at date, har gjort datinglivet nemt og ligetil. På det seneste er der også kommet flere seniorer ind i datingbilledet i takt med, at der er opstået gode datingsider beregnet for netop denne aldersgruppe. Dette, sammenholdt med at seniorerne er blevet mere og mere fortrolige med internettet gør, flere og flere af den ældre del af befolkningen også har taget netdatingen til sig som en naturlig måde at finde sammen på.

Senior og single

Måske synes man ikke lige at ord som “dating” og “senior” umiddelbart passer sammen, da man i mange år har set det at date, som værende en ting for de unge. Man dater i sine teenageår og i sine 20’ere, så finder man en kæreste, slår sig ned, får sig nogle børn og bum, så er man færdig. Hvad så med alle dem, der ikke længere er unge, men stadig er singler? Skal de udelukkes fra hele datingverdenen? Naturligvis ikke.

Vi skal lægge fordommen om “dating er kun for de unge” i graven. Den primære målgruppe for dating har i mange år været for 25-40 års alderen, men vi har set ændringer ske de seneste år. Mange seniorer er efterhåndenden rykket ind på datingsiderne, og det fører en lang række fordele med sig og gør at færre seniorer behøver at møde alderdommen alene.

Datinglivet stopper ikke, når man bliver ældre

Der er absolut ingen regler for, hvem der kan og bør gå på dates. Selvom du ikke længere er i dine 20ere, så skal du ikke snydes for det søde datingliv. Hvad hvis der gemmer sig en sød ven eller veninde derude, som du bare ikke har mødt endnu?

Det kan godt være grænseoverskridende at tage det første skridt ud på en datingside for seniorer, men bare tag den med ro. Alle dem, som du møder på datingsiderne, er ligesindede seniorer, som er på jagt efter præcis det samme som dig. De forhold som man søger gennem seniordating er nemlig ikke ensartede med, hvad den yngre generation søger. Her kigger man måske ikke efter at stifte familie, flytte sammen og blive gift, men derimod at etablere et trygt og fornøjeligt datingliv med en ligesindet person.

Dating behøver ikke nødvendigvis handle om at finde sig en ny partner, men kan i lige så høj grad også handle om, at udvide sin venskabskreds, som måske med tiden er blevet lidt mindre.

Datingsider til seniordating

Tingene er ikke ligesom de var en gang. Nu til dags er det svært at mødes på en fuldkommen organisk måde. Især når man er oppe i årene, er det svært at finde andre seniorer, som er parate til at date.

Datingsider kan rundt regnet deles op i to kategorier:

  • De brede datingsider, der bruges af alle
  • De indskærpede datingsider til specifikke målgrupper

Tinder er for eksempel en bred datingside, hvor alle aldersgrupper og alle typer kan oprette en profil. Det kan være svært som enlig senior at finde en partner på de brede datingsider som Tinder.

Derfor findes der datingsider udelukkende for seniorer, som er interesserede i at møde andre seniorer. Det fungerer ligesom hvilken som helst anden datingapp, men hvor alle de unge er blevet filtreret ud, så du kan fokusere på at finde en date, som passer til dig.

Vælg en side og opret en profil

Når først du har besluttet dig for at forsøge dig med netdating er det første skridt at få valgt en datingside og få oprettet en profil. Dette alene kan godt være lidt uoverskuelig første gang man skal prøve det.

Men starter du med en gratis profil er der jo ikke sket den store skade. Er det ikke noget, som i første omgang giver succes har du i det mindste høstet noget erfaring, som du kan bruge fremadrettet.

Husk at være specifik, når du opretter din profil: Fortæl nøjagtig, hvad du søger. Er det en partner at dele tilværelsen med? Er det en ven eller veninden at mødes med en gang i mellem til en kop kaffe, en tur i teatret eller måske til den månedlige tur i kortklubben? Jo bedre du beskriver, hvad du søger, jo større er chancen for, at du får succes med dit forehavende.

Og som sagt: Lykkes det ikke i første omgang, er det bare at holde hovedet højt og blive ved med at forsøge – det skal nok komme.