Spring til indhold

Lokale håndværkere er bedst

Frederiksberg i København

I er lige flyttet sammen. I har brugt lang tid på at finde en lejlighed ude på Frederiksberg, som I begge to kunne lide. Nu har I fundet den – så det her med at flytte sammen er blevet virkelighed. Lejligheden er gammel. Der skal males overalt. Og faktisk vil I gerne sætte køkkenet i stand. I tilbød ejeren, at betale for istandsættelsen af køkkenet imod, at I så ikke betaler husleje indtil udgiften til det nye køkken er blevet dækket ind. Ejeren af lejligheden overvejer stadigvæk jeres tilbud. Til lidt irritation for jer. Det kan da ikke være så svært. I får jo regninger på alt arbejdet, som skal udføres – og det nye udstyr – skrevet ud i ejerens navn. Det kan da kun være en forbedring af hans ejendom.

I finder en låsesmed selv

Men ting tager tid. I er tålmodige. Det eneste, som I ikke vil vente med, er at få lavet det tjek af låsene, sådan som I er blevet rådet til. Det har fået jer til at lede efter en billig og hurtig låsesmed på Frederiksberg, som kan komme hurtigt. I har boet i lejligheden i en måned. Og I kan godt høre, at der kommer og går mange mennesker i ejendommen. I kan høre dem hver morgen på trappen ved hoveddøren. Og I kan høre dem sent om aftenen på bagtrappen, når der skal fyldes i skraldespandene!

Usikker fornemmelse

Der var dog en nat, hvor du var vågen, hvor du kunne høre nogen ude på bagtrappen. Det var ikke så rart. Kl. fire om morgenen går man ikke ned til skraldespandene i baggården. Tanken om indbrud var slet ikke fjern. Så du skrev en lille note på en post-it om, at I skal ringe til en låsesmed på Frederiksberg i morgen. Du gik i seng. Kunne høre din kærestes fredelige åndedrag. Det fik dig til at slappe af. Du faldt i søvn igen. Næste morgen fandt du en post-it ved siden af din. Der stod et telefonnummer på den. Din kæreste var allerede taget afsted. Du kunne ikke spørge om, hvem telefonnummeret er til. Og det behøver du heller ikke. Din kæreste har nemlig fundet en låsesmed på Frederiksberg. Nummeret er blevet efterladt ved siden af din post-it, for din kæreste ikke ville ringe låsesmeden op så tidligt. Det bliver så din opgave i dag.

Låsesmeden har iLoq låse

Du smiler. Drikker din kaffe. Tillader dig selv at tage den med ro. Du har fri. Dagen er lang. Du skal nok få ringet til låsesmeden på Frederiksberg og få en aftale med ham eller hende om at komme og tjekke låsene.

Efter at have taget bad, fået tøj på og klargjort dig til at komme dagen ubekymret i møde, sætter du dig med din telefon. Du ringer til låsesmeden på Frederiksberg.  Der bliver ikke svaret med det samme. Du lader telefonen ringe. Efter nogle flere opkald, får du låsesmeden i tale. Du forklarer, at du gerne vil have et låsetjek. Låsesmeden, du taler med, spørger, hvornår han skal komme. Han har tid i dag. Det overrasker dig, men du aftaler med ham, at han skal komme ved 14:00 tiden. Og det bedste ved det hele er, at han faktisk er autoriseret til at sælge og installere iLoq!