Spring til indhold

Stærke kvinder er store

I går var jeg ude og gå en lang tur. Jeg gik faktisk rundt inde i byens centrum i et par timer for at se på vinduer. Du ved, de har jo fået solgt alle de overskydende varer fra vinter sæsonen. Og jeg ville gerne se, hvad forårs sæsonen byder på. Det er faktisk meget sjældent, at jeg gør det. Som regel finder jeg, hvad der er på mode via nettet. Men jeg fandt en undskyldning for at komme ud af huset: ”Jeg skal bare window-shoppe.”

En rar tur

Det var faktisk meget rart at gå der inde i centrum helt alene og bare kigge. Der var ikke så mange mennesker på gaden, så det var nemt at stoppe op og bare lade sig selv falde i staver ved et af udstillingsvinduerne. Jeg kom forbi en butik med tøj til store kvinder. Der var faktisk en masse smart tøj. Godt, at også kvinder med behov for stort tøj kan få lov til at klæde sig smart. Der var faktisk en jakke, som var meget flot. Jeg kunne godt forestille mig at gå med sådan en jakke. Jeg stod og faldt lidt i staver ved vinduet og tænkte, at det er et projekt, jeg kan sætte som mål for min gåtur alene. Jeg skal kigge efter jakker til kvinder – i min størrelse. Og jeg skal finde én, som jeg vil gå ned og købe, når butikkerne åbner igen. Jeg gik videre. Ganske langsomt og roligt. Det var en dejlig dag. Lunt vejr og stille vind. Ingen stress. Faktisk helt vidunderligt at gå der for sig selv uden stress og jag.

Tøjbutikkerne

Jeg så på flere forskellige tøjbutikkers udstillingsvinduer. De er flotte. De er også gode til at sætte dem op – de der dekoratører, eller hvad de hedder. Art creators eller sådan noget. På min vej kom jeg også forbi en butik, der sælger køkkenudstyr. Det må være noget af en opgave at få tingene til at passe sammen, så folk bliver tiltrukket af dem, tænkte jeg. Der er jo så meget forskelligt køkkengrej og tingeltangel, som man kan blive fristet af, når de sætter det op på den måde.

Plus Size til begge køn

Min tur førte mig også forbi en anden butik med tøj i store størrelser. Til både mænd og kvinder. De viste blandt andet nogle jakker til mænd, som var ret flotte. Mine tanker ledte mig til min mand. Har han brug for en ekstra stor jakke? Han er i forvejen kraftig. Men så kraftig? Nej. Ikke endnu. Han er ok. Han skal bare sørge for at holde sit selvvalgte fitnessprogram derhjemme. Han har en tendens til at blive lidt for rund. Men han har virkeligt været god til at holde sig fit med sine vægte og sit gangbånd. Jeg burde måske låne gangbåndet en gang imellem. Jeg bryder mig ikke om det. Vil hellere ud i frisk luft. Men det kunne godt tænkes, at det ville være fornuftigt på en af de her regnvejrsdage, hvor man bare sidder og hænger i sofaen.

Jeg gik videre og fik mine øjne tilfredsstillet af modebutikkernes vinduer. Men hold op hvor jeg savner varmen!