Spring til indhold

Spanien er fantastisk

”Vidste du, at kun 13,6% af den spanske befolkning går i kirke om søndagen?” Det er min mand, der har begravet sig i rejseguides. Han læser og læser og fortæller mig fuldstændigt unyttige ting. Nej, jeg er faktisk også ligeglad. Egentligt overrasker det mig lidt, at tallet er så lavt. Jeg har altid forestillet mig, at Spanien som set religiøst land. Det er muligvis forkert. Eller også har de 13,6% formået at fremstå som hele befolkningen! ”Nej, det vidste jeg ikke.”

”Nå, men vidste du så, at spansk er verdens næststørste sprog efter kinesisk?” Det vidste jeg sådan set heller ikke. Jeg troede egentlig, at det var engelsk, som var mest udbredt. Det er det da. ”Nej, det var jeg heller ikke klar over. Er det ikke engelsk, som er det største?” ”Nej, det er det ikke. Engelsk er godt nok mest udbredt og talt i verden. Men de fleste har det ikke som deres modersmål. Der er flest mennesker, der har kinesisk som modersmål. Nummer 2 i rækken er spansk.”

En rejse til Spanien

Aha, det er der, den ligger begravet. Interessant. Jeg vender tilbage til min bog. Min mand ligger i sofaen og fniser, og de fun-facts, han finder om Spanien. Bogen, jeg læser, fænger mig ikke mere. Jeg har fået den idé, at det ville være skønt at komme til Spanien. Så jeg sætter mig med min tablet og begynder at kigge på rejser til Spanien – afbudsrejser eller charterferie. Du ved sådan helt lavpraktisk: Hvad skal man betale for en charterrejse til Spanien, når man vil afsted i september.

Charterrejser er billige

Egentlig er jeg ikke vild med charterrejser, men det er en ret praktisk måde at få arrangeret en rejse på. Og det er jo efterhånden sindssygt billigt at tage på en charterrejse – se her: https://www.rejsepriser.dk/charterrejser/  Man slipper for den hovedpine, det er selv at skulle finde flybilletter og logi. Og så kan man jo bare tage nogle ture ud på egen hånd. Der er jo ikke nogen forpligtigelse til at skulle følge med i aktiviteterne, som rejsebureauet foreslår. Jo, der er en forpligtigelse: Man skal møde op i lufthavnen til tiden. Det er så det.
”Hvor ville du gerne hen, hvis vi skulle rejse til Spanien i morgen?” Jeg har fundet flere forskellige, billige rejser – med logi.

Andalusien

”Andalusien” er svaret, som min mand giver mig. Andalusien! Det siger mig ikke rigtigt noget. Jeg kender til Mallorca og Barcelona. ”Hvor ligger det i Spanien”, ”Syd!”, ”Hvorfor vil du dertil”, ”Fordi der er mange ting at se: Alhambra og Sevilla. Der er skønne strande, og der er bjerge at vandre i.”
Ok, det er grunde nok. Jeg leder efter rejser til Andalusien. Finder ud af, at det er et kæmpe område, og at jeg er nødt til at lede efter mere specifikke destinationer. Finder et kort over Spanien frem og ser, at Malaga, som jeg har set, at der er mange afbudsrejser til, ligger i Andalusien.
”Kunne du tænke dig, at vi tager til Malaga til efteråret?”

Min mand rejser sig og kigger på min tablet. Jeg har fundet en billig rejse dertil. Bureauet viser billeder af et hyggeligt hotel, og der er en lille artikel om Malagas byliv.
”Ja, skal vi ikke bestille rejsen nu?”