Spring til indhold

Der kan være penge at spare ved at skifte elselskab

Indholdet af denne artikel er opdateret den 11/3-2022.

Det er blevet ganske let at skifte elselskab. Det er bare ikke alle som ved det. Den store fordel er naturligvis, at det er muligt at spare en del på elregningen ved at følge med og vælge det bedste selskab med den bedste aftale – den aftale, som passer lige nøjagtig til dit behov.

Elmarkedet blev liberaliseret i 2003

Tilbage i 2003 blev elmarkedet liberaliseret og der blev vedtaget et sæt regler på området, som bl.a. betyder, at blev let for danskerne at skifte elselskab.

Dog kan det være ganske svært at finde ud af, hvilket selskab det vil være fornuftigt at skifte til.

Selv om der er kommet standarder og regler på området, opfatter mange det stadig som svært, at gennemskue, hvilket elselskab man skal vælge og om man skal vælge fast pris på sin el eller om man skal vælge variabel pris.

Søger man blot på nettet efter elselskaber, får man hurtigt en lang liste smidt i hovedet, som man så kan starte fra en ende med at gå igennem. Det kan både forekomme enormt uoverskueligt samtidig med, at mange nok egentlig ikke ved, hvad det egentlig er, de skal kigge efter.

Det er ganske enkelt svært som almindelig forbruger at gennemskue, hvordan de forskellige tilbud er strikket sammen, samtidig med, at man skal forholde sig til, hvordan ens eget forbrugsmønster harmonerer med alle disse forskellige tilbud.

Derfor kan det være smart at skifte

Du kender sikkert godt det der med at sidde med elregningen, som lige er dumpet ind ad døren – eller rettere, som man kan se på sin betalingsoversigt, vil blive trukket til den første, når regningen forfalder. Så kan man let tænke, at det nu alligevel er en ret så stram udgift og at det ville være rart, hvis man kunne nedbringe den lidt.

Der kan være mange gode grunde til, at man ønsker at finde sig et nyt elselskab. Men det primære for de fleste er nok enten ønsket om at gøre noget godt og vælge et selskab, som har en ”grøn” profil eller et ønske om at spare nogle penge på elregningen.

Det gode er, at vi lever i en tid, hvor næsten alt kan lade sig gøre med et par klik og nogle ord i et søgefelt. Men når du får et ocean af søgeresultater, så virker det hele pludselig uoverskueligt og besværligt for dig. Det er der, at det er vigtigt at huske, at der stort set er en løsning på ethvert problem.

Løsningen med simple klik

I tilfældet med hjælp til at vælge det rigtige elselskab, ligger løsningen faktisk ikke mange museklik væk. Vil du have billig el, kan du nemlig finde det via elprisoversigten.dk, som både tilbyder dig faste priser til dig der har behov for struktur med faste udgifter, men også mere variable priser til dig, der er lidt mere fri.

På elprisoversigten får du en let og overskuelig forklaring på de ting, du skal holde øje med samtidig med, at de hurtigt kan lede dig videre til en række tilbud, som er sammensat lige præcis ud fra det behov og de ønsker, som du har.

Det er gennem tilbud som disse, at du kan finde skræddersyet elpriser, som passer til dit liv og din økonomi. Med dybdegående informationer der er lige til at finde, får du både den korrekte vejledning, men samtidig får du også en god fornemmelse af, hvad du går ind til.

På den måde finder du det rette sted at skaffe dig selv billig el.

Husk at sammenholde med det du har

Selv om du hurtigt kan finde frem til en række billige tilbud på el og også samtidig kan vælge leverandører med en grøn profil, hvis det er det, som du ønsker, så er det vigtig at huske at sammenholde tilbuddene med det, du allerede har i forvejen. For det kan jo være, at det viser sig, at du faktisk allerede har en god aftale på din el – men det skader jo ikke at tjekke det, vel?

Læs mere om energiforbedringer og besparelser

Læs mere i disse artikler om energiforbedringer og besparelser:

Sådan fik vi nedbragt vores varmeregning

Mange overser varmepumpernes store fordele