Spring til indhold

Mange overser varmepumpernes store fordele

Få billigere varme

En varmepumpe har som mange andre varmeanlæg mulighed for at give din bolig god varme, især i de kolde vintermåneder. Dog er der mange, som overser de store fordele der er ved en varmepumpe.

Sådan fungerer varmepumpen

Til at begynde med, fungerer en varmepumpe således, at varmen fra jorden eller varmen fra luften optages i en nedbrydelig væske, der ligger i et rørsystem – der er forbundet til din varmepumpe.

Væsken når frem til varmepumpen og overføres til en kølevæske. Denne kølevæske fordamper, når den når til det større rørsystem. Derefter føres dette gennem en kompressor som hæver temperaturen til omkring 80-90 grader celsius.

Til slut afgives varmen til husets varmesystem gennem en kondensator og nu er varmen omkring 50-55 grader celsius. Kølevæsken ledes videre gennem en ventil og temperaturen sænkes til omtrent nulpunktet, og kølevæsken kan nu igen optage varme fra jordens varme eller luftens varme.

Altså det skal ses som en cirkel, der kører rundt og giver dig varme.

Fordelene ved varmepumper

Den store fordel ved varmepumpen, som mange overser, er blandt andet, at man benytter naturens kræfter til at få varme – heraf jordvarme og luftvarme. Dette giver en god miljøvenlig fremgangsmåde for at få varme på, som vores klima kræver.

Den anden store ting, som mange ikke lægger mærke til, er de store besparelser, der ses ved at have en varmepumpe installeret i din bolig.

Allerede fra første dag den er installeret vil du kunne mærke på din pengepung, at der er besparelser at hente – og installerings udgifter er allerede tjent ind igen efter 7-10 år. Dette er en stor fordel ved netop denne type, altså besparelser i din egen økonomi, den er miljøvenlig og giver dig en tilbagebetaling få år efter.

Så overvejede du at skifte? Så burde dette være forklaring nok på, hvorfor en varmepumpe er den ideelle nye løsning til at få varme i de fremtidige danske hjem, læn dig tilbage og se pengene og varmen trille ind gennem rørene.