Spring til indhold

Mange vælger bed & breakfast på farten

Bed & Breakfast er en fremragende måde, hvis man skal tilbringe en overnatning eller to, i en by som man ikke kender. Mange vælger det fremfor hoteller, fordi at det ofte er mere hjemmeligt og hyggeligt. Ligesom på hoteller så skal man ikke selv tænke på mad eller rengøring, hvis man overnatter på et Bed & Breakfast. Der er opstået så mange rundt omkring i landet, at et er nemt at finde et sted at sove. Du kan derfor nemt finde et spontant sted, hvis du ikke når frem til destinationen på den planlagte tid. Der findes mange forskelige slags af Bed & Breakfast. Mange forskellige stilarter, indretningsformer etc. Hvis i skal have et længere ophold på et Bed & Breakfast, så får i den indretning som i vil have, og kan derfor nyde jeres ferie mere end i ellers ville. Der er oftest ikke det store antal af aktiviteter ved sådan et ophold, det er derfor primært egnet til personer som blot skal bruge en overnatning eller to. En undtagelse til dette er dog Nymarksminde, som udover deres Bed & breakfast faktisk også tilbyder et hav af aktiviteter, som f.eks. egen mini-zoo, fodboldgolf, stort legeområde, swimmingpool og meget andet.

Når man oftest snakker om bed & breakfast, så tænker man på et lille hytte i skoven, eller et tilfældigt hus der har et ekstra værelse ledigt, som ejerne lejer ud til gennemrejsende. Det lækre ved et bed & breakfast og grunden til at mange vælger denne form for overnatning, er fordi at det er nemt. Der findes mange forskellige bed & breakfast og der er næsten et i hver by. Det er mere hjemmeligt at bo på et bed & breakfast end det er at bo på et hotel. Indretningen er bedre og meget mere personligt, end man finder på mange hoteller. Der er oftest også mad med i et ophold på et bed & breakfast. Dette gør at gæsterne ikke behøver at bekymre sig om det, og de kan derfor nyde og slappe af. Hvis de vælger en enkel overnatning på bed & breakfast, så kan de slappe af i den tid de er der, i stedet for at skulle lave mad etc.

Nogle vælger at tage på et bed & breakfast udelukkende for en enkel overnatning. Dette er f.eks. hvis de er på gennemrejse, men man kan også tage et weekendophold. Dette benytter mange sig af til at slippe væk fra hverdagen og få en lille ferie inden dagligdagen vender tilbage. På mange af de små bed & breakfast behøver du ikke bestille tid, men blot ringe på og hører om de har et værelse ledigt.

Typer af bed & breakfast

Der findes mange typer af bed & breakfast. Nogle ligger i byen og er mere moderne end andre. Andre ligger på landet eller i skoven og er mere idylliske. Det afhænger af formålet for din overnatning hvad du ønsker. Skal det være en smuk og naturskønne omgivelser, eller er det bare en seng at sove i, også videre mod målet. Hvis du skal på et weekendophold på et bed & breakfast, så går man mere op i omgivelserne end ved en enkelt overnatning. Prisen for en overnatning er meget forskellig fra sted til sted, men det er alle forholdsvis billigt, og de fleste steder kan de konkurrere med diverse hoteller.

Kort overnatning på BB

Det store udvalg af bed & breakfast gør at de findes mange steder. Man kan derfor som oftest finde et bed & breakfast tæt på, hvis du er på gennemrejse. Hvis i er på en spontan romantisk tur, så vil et BB være mere romantisk end et hotel. Folk der bor på bed & breakfast er oftest korte overnatninger, og ikke længere ferie ophold. Der er ikke særlig mange aktiviteter, men det er primært et overnatnings sted. Du kan også finde en række af bed & breakfasts som du kan besøge. Så kan dig og din rejsepartner rejse landet rundt, og sove forskellige steder. I kan på den måde dække meget terræn på kort tid, men i har ikke særlig meget tid hvert sted.