Spring til indhold

IT-Support via nettet er blevet de facto standard

Er der næsten andre måder at gøre det på? Det spørgsmål kan man egentlig godt stille sig selv. For IT-support via nettet – eller fjernsupport, som mange også benævner det – er efterhånden blevet den altoverskyggende måde at udføre it-support på.

Men selvfølgelig er der også andre måder at yde it-hjælp på. Telefon og mail er uden tvivl nogle af de måder, som stadig bliver brugt i stor udstrækning. Også forskellige former for ticket systemer bruges en del steder, når der skal gives en hjælpende hånd til at få løst it-udfordringerne. Og så må man selvfølgelige heller ikke glemme alle de kørende it-konsulenter, som stadig udgør en meget stor del af den samlede mængde it-support.

Men at der er flere måder at gøre tingene på, rokker ikke ved det faktum, at support via nettet har overtaget en meget stor del af dem samlede mængde support opgaver.

Derfor er fjernsupport blevet så populært

Det er flere gode grunde til, at netop support via nettet er blevet den altoverskyggende supportform. Som eksempler kan nævnes:

  • Hurtig hjælp. Det er simpelthen hurtigere at koble op via nettet, end det er at sætte sig ud i en bil og køre ud for at hjælpe
  • Internet stabilitet og hastighed. Stabiliteten og hastigheden på Internetforbindelser har nu nået et niveau, som gør det muligt på fornuftig vis at udføre support opgaver via nettet. Også større opgaver kan på denne måde nu løses via opkobling
  • Pris. Der er ikke den samme spildtid i forbindelse med at udføre fjernsupport, som der er, når en kørende tekniker skal afsted

Hastighed og pris er to af de vigtigste argumenter, når man skal have løst en support opgave. Og her har opkobling via nettet sine åbenlyse fordele. Opgaverne kan nemlig løses hurtigere, når konsulenten ikke behøver at sætte sig ud i en bil for at køre ud til kunden. Samtidig vil konsulenten ofte kunne lægge presserende opgaver ind imellem eksisterende arbejde, og derved kunne komme hurtigere i gang med supporten, sammenlignet med det at skulle få en køretur ud til kunden til at passe ind i en kalender. Prisen vil ofte også være lavere for opgaver udført via fjernarbejde, idet der eksempelvis ikke er spildtid i forbindelse med kørsel. Når it-support opgaven løses hurtigt, spares der også hos kunden, som hurtigt kan komme videre med sit arbejde.

Så alt i alt er der flere grunde til, at fjernsupport via internettet i dag er blevet de facto standard, når man taler om it-support. Og der er god grund til, at både leverandører og kunder finder denne arbejdsform ganske optimal i det daglige.