Spring til indhold

Kom i gang med senior dating

Dating er ikke kun et begreb, som er forbeholdt den yngre generation. Det er noget alle kan, hvis de har lyst – uanset alder og køn.

Er du en af dem, som gerne vil i gang med at date, så kan du i denne artikel få en ide om, hvordan du tager de første spæde skridt. Det kan være svært lige fra starten af at holde overblikket over, hvor du skal starte, hvordan du gør, eller hvor du skal gøre det henne.

Savner du en ven eller en kæreste – prøv senior dating

En stor del af dating scenen i dag, står den ældre generation faktisk for. Flere og flere bevæger sig ud i dating livet, selvom mange senior datere i første omgang måske har tænkt, at de bare skulle lade livet fortsætte dets vante gang.

Efter lidt tilløb kommer mange dog på banen, da ønsket om at finde en kæreste eller nye venner er stort, og ønsket herom overskygger den utryghed, som der kan være forbundet med at skulle prøve noget nyt som senior dating.

Kig udenfor din egen omgangskreds

Du vil hurtigt blive klar over, at der findes rigtig mange potentielle muligheder, hvis du begynder at kigge lidt ud over din nuværende omgangskreds. Senior dating giver dig alletiders chance for at møde nye potentielle venner eller en kæreste.

Det kan godt være, at du har en stor vennekreds og altid har nogen at snakke med, men det betyder ikke altid, at dine chancer for at finde den eneste ene er meget større end alle andres. Vil du gerne finde en kæreste kan det være nødvendigt at kigge udenfor ens nuværende vennekreds.

Med senior dating er du ikke længere begrænset til spejde efter en partner i en lukket kreds af bekendte, og du bliver givet muligheden for at møde nye og anderledes mennesker, som du måske vil harmonere rigtigt godt med.

Din bevæggrund for at senior date kan også udelukkende være ønsket om at finde nye venner. Langt fra alle seniorer har en stor vennekreds. Du kan søge nye venner i form af pennevenner, rejsekammerater, eller det kan dreje sig om et interessefællesskab, som du gerne vil dele med andre. Senior dating behøver ikke nødvendigvis at have et romantisk formål, men kan altså også være rent venskabeligt.

Senior møder senior – hvordan kommer du i gang

Hver gang du finder et dating sted, er det vigtigt, at du giver dig tid til at kigge de forskellige dates igennem – jo mere du kan finde ud af, om de enkelte personer jo nemmere har du ved at se, hvor godt de passer til dig.

Skriftlig og mundtlig dialog

Det er også en god ide at have både skriftlig og mundtlig dialog, inden du arrangerer en senior date. Har du fx skrevet sammen med en potentiel ven eller kæreste, er det fint på et tidspunkt at spørge, om det vil være ok med et opkald. En ting er at skrive sammen – noget andet er den direkte samtale. Her har man mulighed for at vise lidt mere af sin person, og du kan bruge en samtale til at få endnu en vinkel på din potentielle ven eller kæreste. Desuden kan du se, om du synes indtrykket falder i tråd med den måde, som du ellers har oplevet personen gennem det skriftlige.

Den første senior date

Når du aftaler den første date, hvor I skal mødes ansigt til ansigt, så er det anbefalelsesværdigt at mødes på neutral grund, dvs. hverken hjemme hos den ene eller den anden part. Vælg i stedet en hyggelig cafe eller lignende, hvor I få en kop kaffe eller en lækker frokost. Det kan være mere afslappende for begge at mødes ude i byen et sted. Der er også den fordel, at du nemmere kan afslutte daten, når den ikke foregår hjemme hos dig selv. Synes du de første senior dates er hyggelige og gode, bliver det selvfølgelig på et tidspunkt naturligt også at mødes i hinandens hjem.

Går de første dates ikke som håbet, er det vigtigt at holde hovedet oppe. Det betyder ikke, at der ikke findes en ny ven eller kæreste til dig. Nogle gange skal der bare flere forsøg til, før det lykkes.

Når det kommer til dating, er der kort fortalt ikke nogen grund til at pynte på, hvem du er, og hvor du kommer fra. Dog vil de fleste sikkert gøre en indsats for at være godt selskab og hyggelige at være sammen med, hvilket vel også kan regnes for almindelig høflighed, når man mødes i en social sammenhæng. Så vær dig selv og bidrag til den gode stemning.

Det kan være en god ide at prøve flere forskellige dating muligheder af, så du kan finde det scenarie, hvor du føler dig bedst tilpas. Det er forskelligt, om folk har det bedst med fx at date online, komme ud i klubber eller komme på speed dating.

Skal du i gang med senior dating og i gang fra nettet, er et godt sted at starte www.senior.dk. Her kan du let komme i gang med at oprette en dating profil, hvis du gerne vil finde en ven eller måske en kæreste.