Spring til indhold

Puslespil er en god familiebeskæftigelse

Puslespil er en fantastisk, og populær, beskæftigelse. Specielt som familie er et flot puslespil en hyggelig fritidssyssel at samles om.

Men at finde det helt perfekte puslespil som man kan bruge, når det kommer til familiebeskæftigelsen, kan nogle gange godt være lidt svært.

Køb et par stykker – beslut derefter

Især fordi der er så mange puslespil at vælge imellem, kan det være svært at beslutte sig. Og hvis der er mindre børn i familien, gør det, det heller ikke ligefrem nemmere. For børne har sikkert nogle bestemte krav, til hvilke puslespil de gerne vil have og det er selvfølgelig ikke altid, at det harmonerer med ønskerne fra den eller de voksne, som også er involveret i projektet.

Men så er det godt, at de fleste puslespil faktisk slet ikke er så dyre. Så man kan sagtens købe et par stykker, hvorefter man kan beslutte sammen, hvilken et man skal starte ud med at lægge.

Der er et stort udvalg af puslespil

Som det kan ses her hos hyggeonkel.dk, er der rigtig mange forskellige puslespil at vælge imellem. Og som udgangspunkt er der to ting at tænke på, nær man skal finde det rigtige spil. Antallet af brikker samt motivet på det færdige puslespil.

Det første man burde tænke over, når man skal til at vælge sit puslespil, er hvor mange brikker det skal have. Her er det vigtigt, at man som familie er enige om, hvor mange der skal være, så eksempelvis børnene ikke går i stå, hvis puslespillet virker for stort og uoverskueligt.

Der findes puslespil helt nede fra 4 brikker til op til flere tusinde brikker. Et godt trick er at starte ud med et puslespil som har lidt færre brikker, hvor man derefter arbejder sig op mod de større spil.

Nu til det med motivet. Der er måske lidt ligegyldigt for nogle, mens det betyder meget for andre. For de fleste vil et godt og spændende motiv virke ansporende til at arbejde koncentreret med at få puslespillet lagt. Så det kan bestemt godt betale sig at bruge lidt tid på at få valgt det helt rigtige.

Styrkende for familien – selv de små ting gør en forskel

Men det har ikke alt sammen bare noget med brikker og billeder at gøre. For det styrker faktisk også sammenværet som familie, når man lægger puslespil sammen.

Det har noget at gøre med at man hjælper hinanden – ed at sætte brikkerne sammen, finde dem og holde styr på det hele. Alt det er med til at gøre det nemmere og sjovere at lægge puslespil sammen som en god familiebeskæftigelse. Man er altså sammen om noget og ikke ”mod hinanden” som man eksempelvis er i et brætspil. Ved puslespillene ”spiller man sammen” om at opnå et godt resultat.

Samarbejde er godt at lære, specielt for de yngre medlemmer af familien, for så er det at de netop lærer, at man kan komme langt ved at være sammen om tingene. Så selvom det er over et spil puslespil, kan det stadigvæk være lærerigt samt styrkende for familien. Hvilket lyder meget for sådan et lille spil, men selv de små ting kan gøre en forskel.

En hyggelig aktivitet

Udover alt det med at det styrker samværet i familien, er det også bare en hyggelig aktivitet at have sammen. Især hvis det er med de helt små, hvilket sikkert er dem som i de fleste tilfælde allerhelst vil være med til det.

Alt i alt er der ret så meget frit spil, når det er at det kommer til puslespil. Både med billeder, brikker og samværet af familien. Muligheder er nærmest uendelige. Så det er bare med at komme i gang med at lægge en masse puslespil sammen med familien.