Spring til indhold

Studie-stress

Min nevø har været til eksamen her i sommerens begyndelse. Han er færdig med sin studentereksamen og er blevet optaget på ingeniørstudiet. Så han er glad. Og hans forældre er glade. Nu. Igen. De har godt nok haft et forfærdeligt forår, fortalte de. Hele familiens kræfter og ressourcer blev sat ind på at få min nevø igennem eksamensforløbet. Og det er hårdt her i landet. Han fik stress og måtte gå i behandling. Og det var lige, før hans forældre også fik stress.

Han fik coaching

Jeg spurgte ham om den stresscoaching, han havde modtaget ( Han var klient her ), havde hjulpet ham. Han kiggede på mig, som om jeg var faldet ned fra månen. Ja, selvfølgelig havde den det. Ellers ville han jo ikke sidde her sammen med os en sensommeraften og nyde livet. Hvis stresscoachingen ikke havde hjulpet ham, ville han jo sidde med næsen i bøgerne.

Indlysende logisk svar. Han havde selvfølgelig ret. Havde det ikke hjulpet ham, havde han nok ikke kunnet klare det store pres.

Hvad handler stresscoaching om?

Det måtte jeg give ham ret i. Men alligevel, så havde jeg så meget nysgerrighed i mig og var lige ved at spørge ham om, hvordan det var at gå til stresscoaching. Det var jo nok det mit spørgsmål, i virkeligheden handlede om: Hvordan er det at modtage stresscoaching? Hvad sker der under behandlingen? Får man nogle åndedrætsøvelser, eller hvordan?

Jeg havde virkeligt meget lyst til at spørge ham ud, men tænkte, at det måske er et lidt sårbart emne for ham at tale om. Han skal da ikke tro, at jeg vil bore i noget, som kunne have udviklet sig til et nederlag for ham og hans familie.
Min nevø kom mig, dog i forkøbet og fortalte, at stresscoachingen, han havde modtaget, havde hjulpet ham til at få mere selvtillid, og det gav ham kræfterne til at læse meget mere.