Spring til indhold

Team up!

Her er liv og glade dag på arbejdspladsen. Vi har endelig fået brudt den boble, der var imellem os. Vi har fået udviklet et team. Det har været en sej, men også spændende, kamp. Teamudvikling er ikke altid lige nemt. Selv om vi er et lille hold, så er det sin sag at få hende den generte sekretær, vi har til at tale og sige sin mening. Omvendt har det været svært ikke at lade sig tromle ned sådan psykisk af ham der, gutten, der mener, at han bare kan og ved alt.

Selv sekræteren siger noget

Når vi endelig har fået sekretæren til at sige sin mening ofte efter flere dages beden og bønner, så har hun sagt den med lillepigestemme og med meget pæne ord. Når hun egentlig gerne ville sige, at noget af det, vi har lavet, er noget lort, så har hun pakket det ind i pæne vendinger og indpakninger, der altid startede med, at hun havde brugt meget tid på at tænke over sagerne, har fundet det positive i idéforslaget, men at der måske kunne laves noget om nede i grundidéen. Og så har hun pænt foreslået to eller tre ting, som kunne gøre livet nemmere for os og vores kunder. Hun er super intelligent, men mangler fuldstændigt selvtilliden til at sige sin mening. Også selv om hun ikke er uddannet, designer, sådan som vi andre er det. Hun laver de tekniske tegninger og står for kommunikationen med vores kunder.

Kaffeklubben

Omvendt, når vi har spurgt ud om idéen, så har ham, der tromler os braldret op med, at der er ikke bedre løsninger, og vi skal ikke bruge tiden på at lege kaffeklub. Videre. Tak.
Det gik bare ikke. Vores sekretær blev mere og mere indesluttet. Sagde ikke et kuk til møderne og holdt sig for sig selv. Passede sit arbejde. Vores tromler bralrede bare videre og tog ikke hensyn til, at han kan fylde for meget. Vi kan jo ikke hele tiden sidde og høre på, at han har gode idéer. Og det har han da.

Teambuilding

Vores chef vidste godt, at vi har et internt problem. Han beordrede os derfor på et teambuilding kursus på Sjælland. Og vi blev på det kraftigste henstillet til at møde op alle sammen på hans bopæl kl. 5:30 om morgenen, hvor vi så blev kørt i minibus til Sjælland. En af mine venner var faktisk afsted i forrige uge med dem her: https://www.highlandgames.dk/

Jeg undrede mig meget over, hvorfor vi skulle til teambuilding på Sjælland, men fandt ud af, at selve turen fra Fyn derover var en del af teambuilding kurset.

Vi kom derover og blev udsat for lidt af hvert. Der var aktiviteter, som både var fysisk krævende, og som foregik i faretruende situationer. Der var også aktiviteter, som krævede, at intellektet blev sat på prøve. Vi opdagede sider hos hinanden, som vi aldrig havde forestillet os, vi kunne have. Fx så viste det sig, at vores generte sekretær i virkeligheden er et stort konkurrence menneske. Omvendt så vi også, at ham, der tromlen, som vi kalder ham, er en sårbar fyr.
De erkendelser har lært os, at vi er mere end bare en rolle – også på arbejdspladsen. Og nu ved vi mere om hinanden og kan derfor bryde de roller, vi som regel spiller.