Spring til indhold

Vandalarm fra billig VVS butik

Vi havde en voldsom fugtskade i kælderen sidste år. Selvom det regnede meget, var vi dog så heldige, at vi ikke blev oversvømmet af regn eller kloakvand. Men vi vidste bare ikke, at vi havde et lækket vandrør dernede. En dag, da jeg var nede for at hente noget, lagde jeg mærke til den der mærkelige lugt af mug. Og jeg så en stor plet på væggen. Pletten bredte sig over hele væggen, og jeg lagde kun mærke til den der, hvor reolerne, vi har stående, ikke dækker væggen. Vi måtte tilkalde en blikkenslager, som kunne komme og reparere skaden. Den var allerede stor nok, og han måtte sådan set banke store dele af væggen ned. Ikke godt. Der måtte stillads til for at holde resten af væggen.

Opsætning af vandalarmer

Han og mureren arbejdede hårdt i flere dage. De fik lagt nye vandrør og tjekket de øvrige rør. Samtidigt fik de også muret væggen op igen. Den malede vi så selv. Og fik sat reolen op igen. Kæmpe stykke arbejde. Vi brugte en weekend på det. Men nu er der fint. Vi fik sat en affugter ind i rummet, mens arbejdet stod på. Det var vist fornuftigt nok. Den kunne ligesom trække fugten ud. Og lugten af mug forsvandt også.
Under arbejdet foreslog blikkenslageren, at vi fik sat vandalarmer op, så vi ikke skulle opleve en lignende skade senere.

Til at begynde med forstod jeg ikke hans logik. Nu har han lige repareret vandrørene, hvorfor skal vi så have en vandalarm?

Hos billig VVS butik er det nemt

Ja, han var en venlig mand, men var det ikke bare en måde at få solgt noget kram på? Jeg spurgte ham om, hvorfor han foreslog, at vi satte vandalarmer op. Han forklarede mig, at en vandalarm faktisk er ret praktisk. Klimaforandringerne betyder, at vi får mere regn, og det kan gå ud over vores kælder. Vi skulle jo nødig stå i en situation, hvor kælderen er fuld af opsteget kloakvand pga. voldsomme regnskyl. Men er de dyre, sådan nogle vandalarmer, spurgte jeg ham. Han svarede, at det behøver de ikke at være. Man kan sagtens få dem for få kroner. Prøv at søge på billig vvs online”, sagde han, ”så vil du kunne se, at vandalarmer ikke nødvendigvis er dyre.” Og ganske rigtigt: Samme aften søgte jeg efter priser på vandalarmer.

De er ikke dyre. Kan de sørge for, at du opdager en vandskade i dit hus, er de absolut deres penge værd. De kan jo sørge for, at du ikke skal trækkes med murere og blikkenslagere i dagevis, fordi de giver dig besked om skaden, inden du selv opdager den, når det er for sent.
Jeg var overbevist og bad næste dag blikkenslageren om at sætte vandalarmer op i huset. Én i kælderen én i badeværelset og én i køkkenet. Han var sød og gjorde det uden at tage ekstra betaling for det stykke arbejde. Nu får vi ikke vandskader i huset mere. Det er jeg ret sikker på. Kun hvis batterierne ikke dur, men dem skal jeg nok sørge for, bliver skiftet ud jævnligt.